LimburgActueel.beFederaal voedselagentschap geeft kwaliteitsmerk aan Hogeschool PXL-Catering

Door Redactie - 26 augustus 2016 - 3500 - Actueel

De studentenrestaurants van Hogeschool PXL hebben een ‘Smiley’ gekregen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Deze Smiley staat symbool voor een vlekkeloze hygiëne en voedselveiligheid. “De drie restaurants en foodcorner van PXL-Catering zijn daarmee in orde met de Europese hygiënewetgeving en met de allergenenwetgeving", zegt diensthoofd Rudy Rampelberg.

Federaal voedselagentschap geeft kwaliteitsmerk aan Hogeschool PXL-Catering
Foto: FAVVDe Smiley is een teken van vertrouwen voor de consument. Restauranthouders kunnen hiermee een optimale voedselveiligheid garanderen. Het FAVV geeft de Smiley niet zomaar cadeau. De zaak of keuken moet daarvoor voldoen aan een heel aantal vereisten. Zo moet er een autocontrolesysteem zijn, waarmee de veiligheid van de voedselketen wordt gegarandeerd. Daarnaast is ook een uitgewerkt HACCP-plan (Hazard Analysis and Critical Control Points) noodzakelijk, aangevuld met duidelijke werkinstructies en een degelijke infrastructuur en materiaal.

QR-code
Ook dienen restaurants die een Smiley willen in regel te zijn met de allergenenwetgeving van 13 december 2015. “Hiervoor werken we samen met Foodinformation, en kunnen studenten vanaf academiejaar 2016-2017 via een QR-code nagaan welke allergenen er in de maaltijden zitten,” verklaart Rampelberg. Er zijn nog steeds zeer weinig horecazaken die de stap zetten naar deze keuring.

Hogeschool PXL heeft sinds 2014 al haar studentenrestaurants in eigen beheer, en heeft sindsdien de kwaliteit en dienstverlening overal op een gelijk niveau gekregen, met toenemende bezoekersaantallen als gevolg. Nu zet PXL-Catering verder in op de vernieuwing van haar restaurants.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150