LimburgActueel.beESN Belgium houdt National Platform in Hasselt

Door Redactie - 07 juli 2016 - 3500 - Actueel

Afgelopen weekend vond het National Platform van ESN Belgium plaats in het PXL Congress te Hasselt. Het was het derde en laatste van dit academisch jaar. ESN Hasselt nam voor de eerste keer de organisatie van een National Platform op zich. Deze meeting had ook enkele internationale gasten uit andere ESN landen. In totaal namen 80 deelnemers uit vijf verschillende landen deel aan het NP.

ESN Belgium houdt National Platform in HasseltErasmus Student Network (ESN) is een non-profit internationale studentenorganisatie. De missie is om internationale studenten te representeren, door opportuniteiten van cultureel begrip en zelfontwikkelingen te voorzien onder het principe van ‘Studenten Helpen Studenten’. ESN is momenteel actief in 39 landen en telt meer dan 500 secties. In België zijn er 16 lokale secties in 9 studentensteden, waaronder ESN Hasselt.

Deal met Belfius
Dit laatste NP van het jaar was de belangrijkste omdat de ESN leden stemmen over belangrijke zaken die bepalend zijn voor de het toekomstige beleid van ESN Belgium . De 16 Belgische secties kregen ook de kans om ideeën en kennis met elkaar uit te wisselen. Traditioneel werden de ‘ESN Awards’ uitgedeeld. ESN Hasselt won in de categorie  ‘Best Partnerschip’, dankzij hun deal met de Belfius.

Hoogtepunt van de meeting was de verkiezing van de nieuwe National Board van ESN Belgium. De verkozenen zullen vanaf augustus instaan voor het bestuur en ESN Belgium vertegenwoordigen in internationale meetings en events. Aude Segers werd verkozen als nieuwe presidente.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139