LimburgActueel.beWinefair verdubbelt zijn beurzen en trekt naar Gent en Antwerpen

Door Redactie - 01 juli 2016 - 3620 - Showbizz & Lifestyle

Winefair, een afdeling van het communicatiebedrijf Primetime Communication Group, is intussen een gevestigde waarde in wijnland en zal na Limburg en Vlaams-Brabant ook neerstrijken in Kasteel Den Brandt in Antwerpen en als pop-up versie op Lekker Genieten in Gent. Op drie jaar tijd ontpopte deze wijnbeurs zich tot hét wijnevent waar verscheidene wijnhandelaren de bezoekers onderdompelen in een ongekende wijnervaring. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Winefair verdubbelt zijn beurzen en trekt naar Gent en AntwerpenStefan Frissen, projectverantwoordelijke en bezieler, organiseerde vier jaar geleden de eerste Winefair in Lanaken, met zo’n 2.000 bezoekers. “Vorig jaar was Winefair Lanaken voor de derde keer de grootste wijnbeurs in Limburg, met 36 standen en 27 unieke deelnemers. Op dit elan zijn we verdergegaan en streken we neer in Vlaams-Brabant, in de Brabanthal in Leuven. Ook in deze provincie zijn we de grootste wijnbeurs, met vorig jaar meer dan 1.800 bezoekers”, vertelt Frissen. In november zal het wijnevent in Leuven er staan met maar liefst 56 stands. Niet veel later laat de Winefair ook de Antwerpenaren en Gentenaren voor de eerste maal proeven van het wijnconcept.

Masterglass
Op 26 en 27 november is Kasteel Den Brandt in Antwerpen het decor van een nieuwe formule van Winefair. Met Winefair Masterglass krijgt Antwerpen eindelijk zijn kwaliteitsgerichte wijngebeuren, een event waarbij naast wijn als rode draad ruimte is voor andere drankentrends, zoals gins, whisky's en cocktails. "Want de hokjesmentaliteit is verleden tijd", aldus Frissen. Deze formule kwam tot stand dankzij de sterke coalitie tussen Winefair (Primetime Communication Group), de Shrimp Tempura Group (Danieli Il Divino, Umami, De Shop, Strantwerpen, ...) en niemand minder dan de gerenommeerde wijnjournalist Frank Van der Auwera.

Pop-upformule
Winefair zal op 10 en 11 december 2016 een pop-up formule met 25 stands organiseren tijdens de bekende beurs Lekker Genieten in Gent. Dat trekt jaarlijks zo een 7.500 bezoekers en vindt voor de achtste maal plaats. Lekker Genieten is een upscale culinair event op minimaal drie locaties in het historische hartje van Gent, waarbij Winefair pop-up dit jaar een eigen, vierde locatie creëert. De bezoekers kunnen professionele kooksessies bijwonen bij topchefs in het kooktheater en dankzij Winefair is er nu ook professioneel wijnadvies.

Sterrensommeliers
"Winefair is zoveel meer dan een gewone wijnbeurs. Live bands zullen het event opluisteren en er zijn verschillende eetstanden. Chocolatiers matchen de lekkerste chocolade met de beste wijnen, je kan aan den lijve ondervinden dat kaas niet enkel smaakt met bier, en genieten van streetfood in het pop-up restaurant of aan diverse foodtrucks", alsnog Frissen. "Om de wijnkeuze wat gemakkelijker te maken, hebben we ons zogenaamd S-Team, bestaande uit een aantal sterrensommeliers, op voorhand een aantal wijnen laten quoteren. De vijf beste wijnen krijgen bovendien ook een quality label.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150