LimburgActueel.bePXL haalt Limburgse primeur met Bringme boxen

Door Redactie - 30 juni 2016 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Vanaf volgend academiejaar kunnen alle 9.500 studenten en medewerkers van Hogeschool PXL hun online bestellingen op de hogeschool laten leveren. Daarvoor sloot Hogeschool PXL een overeenkomst met Bringme. Op de drie grootste campussen zal het Leuvense technologiebedrijf slimme Bringme Boxen installeren, waarmee studenten en personeel zaken kunnen uitwisselen en pakketjes kunnen laten toekomen en terugsturen. Het is de eerste instelling voor hoger onderwijs in Limburg die het innovatieve systeem op zijn campus integreert.

PXL haalt Limburgse primeur met Bringme boxen
Foto: BringmeVanaf 19 september zijn de BrigMe-boxen operationeel en kunnen PXL-studenten dus dingen met elkaar uitwisselen en pakjes laten toekomen of verzenden vanop de campus. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen Hogeschool PXL en het Leuvense technologiebedrijf Bringme. De samenwerking is meteen een primeur voor Limburg. Hogeschool PXL zal het systeem aanbieden aan al zijn studenten en medewerkers, in totaal zo’n 9.500 gebruikers.

Bringme maakt het ontvangen en verzenden van pakketjes zeer eenvoudig door een systeem van slimme boxen te koppelen aan een mobiele app. Koeriers, lokale handelaars en andere diensten kunnen pakjes droppen in de Bringme Box waarna de mobiele app de gebruiker laat weten dat het pakje is aangekomen. Tegelijkertijd kan de gebruiker de box ook gebruiken om dingen uit te wisselen, pakketjes te verzenden of online bestellingen terug te sturen.

Snel en efficiënt
“Online bestellingen zijn snel en efficiënt, maar iets op kot laten leveren is verschrikkelijk onhandig. Studenten zijn er amper en ze hebben vaak liever niet dat hun kotgenoten bestellingen in ontvangst nemen”, zegt Jo Vandebergh, oprichter van Bringme. “Bringme is de ideale oplossing. Een app geeft aan wanneer een pakje aankomt, en het wordt veilig bewaard in de Bringme Box tot ze het oppikken. Doordat de boxen worden geïnstalleerd op locaties waar de studenten dagelijks komen, verliezen ze geen tijd.”

Duurzaam
Bovendien maakt Bringme zich sterk dat het de CO2-uitstoot van koeriers met de helft kan verminderen omdat de first time hit-rate, het feit dat koeriers nooit een tweede of derde keer moeten aanbieden, bijna 100 procent is en omdat er gebundelde leveringen en ophalingen kunnen worden uitgevoerd. In België leveren àlle pakjesdiensten in de Bringme Box: bpost, UPS, DHL, DPD, GLS, Bubble Post, PostNL, TNT, Day by Day, ...


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150