LimburgActueel.beStudenten PXL-MAD stunten op 30 meter hoogte

Door Redactie - 20 juni 2016 - 3500 - Actueel

Wie de komende dagen in de buurt van de PXL-campus aan de Elfde Liniestraat komt, zal twee keer kijken. Een stel studenten van PXL-MAD, het departement Beeldende Kunsten van Hogeschool PXL, klom vanochtend voor dag en dauw in een hoogwerker bij de grote PXL-wegaffiche op het kruispunt van de Elfde-Liniestraat en de Gouverneur Verwilghensingel. De jonge waaghalzen vonden het hoog tijd om de grote banner aan de ingang van de campus een zomers tintje te geven.

Studenten PXL-MAD stunten op 30 meter hoogteEen strandbal, snor, sombrero, Hawaii rokje… plakten ze vrolijk over de serieuze studenten op de affiches. “Ik denk dat elke student nu aan het aftellen is naar het einde van de examens en droomt van vakantie. Wij toch zeker”, zegt Ingeborg Dugardijn, 2de bachelor Grafisch Ontwerp. “Tijdens de atelierlessen stiekem acties verzinnen voor op onze campus is lachen! En het is super als we onze ideeën echt kunnen uitvoeren. Alsof we een beetje ons eigen reclamebureau zijn", vult medestudent Femke Merens aan.

Hotel Mama For Life!
Ook voor de examenperiode toonden de kunststudenten zich van hun creatieve kant. Aan de ingang van de aula’s plaatsten ze een houten ‘FOK DE BLOK’, waarop gefrustreerde studenten de examenstress van zich afschreven. Ze brachten zwarte studentenhumor in de campusgangen via een reeks posters, zoals: “Gebuisd? Hotel Mama For Life!” Maar nu is het dus hoog tijd voor vakantie. De studenten Beeldende Kunsten zijn eventjes niet ‘MAD About Arts’ maar ‘MAD About Summer’. En daar mogen toevallige voorbijgangers vrolijk van meegenieten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150