LimburgActueel.bePXL-studenten kunnen getuigschrift bedrijfsbeheer behalen tijdens opleiding

Door Redactie - 27 mei 2016 - 3500 - Actueel

Wie een eigen onderneming wil opstarten heeft daarvoor een getuigschrift ‘Basiskennis bedrijfsbeheer’ nodig. Voor een bepaalde groep afgestudeerden aan een hogeschool of universiteit zit dat getuigschrift in hun diploma vervat, maar voor wie nog studeert is dat dus niet het geval. Als enige hogeschool in Limburg en omgeving start Hogeschool PXL met een extracurriculair opleidingsonderdeel waarmee studenten dit attest kunnen behalen nog vooraleer ze zijn afgestudeerd.

PXL-studenten kunnen getuigschrift bedrijfsbeheer behalen tijdens opleiding“In de praktijk gaat het om een opleidingsonderdeel van 5 studiepunten,” verklaart Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL. “Hierin geven we leerlingen inzichten in alle aspecten van het ondernemerschap: ondernemerschapscompetenties, boekhoudkundige en fiscale aspecten, commercieel beheer en wetgeving.”
 
Alle studenten van Hogeschool PXL kunnen dit opleidingsonderdeel volgen. “Nodig voor wie een onderneming wil starten en erg interessant voor leerlingen die dat onmiddellijk na hun studie willen doen. Met dit lessenpakket krijgen ze niet alleen de vereiste documenten, maar ook extra bagage. Zo leren studenten onder meer hoe ze een businessplan moeten opstellen,” aldus Ben Lambrechts.

Advies en ondersteuning
Naast dit opleidingsonderdeel geeft Hogeschool PXL heel wat faciliteiten aan studenten met ondernemingsplannen. Bij PXL/UHasselt StudentStartUP kunnen ze terecht voor advies en ondersteuning, komen ze in contact met ondernemers. Bovendien kunnen ze examenfaciliteiten aanvragen met het statuut ‘Student-ondernemer’.

Met hoofd, handen en hart
“Met bijna 1900 studenten in het departement PXL-Business zijn wij de grootste Business-school van de regio. Door goed samen te werken met het KMO-weefsel kunnen we studenten opleiden tot volwaardige ondernemers met een hoofd, handen en een hart,” besluit algemeen directeur Ben Lambrechts.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150