LimburgActueel.bePXL-studenten brengen verslag uit vanop Filmfestival Cannes

Door Redactie - 18 mei 2016 - 3500 - Actueel

Wat een gek idee was tijdens de les Frans, wordt op 18, 19 en 20 mei 2016 realiteit. Zeven studenten journalistiek van Hogeschool PXL vertrekken naar het 69ste Filmfestival van Cannes. Als beginnende journalisten hopen ze tonnen ervaring op te doen op dit internationaal topevenement.

PXL-studenten brengen verslag uit vanop Filmfestival CannesNa een interviewopdracht in Luik voor het opleidingsonderdeel Journalistiek Frans, vroegen de studenten hun lector om een grotere uitdaging. Daarop kwam de opdracht om een perskaart te bemachtigen voor het Filmfestival van Cannes. De studenten dienden allemaal een persdossier in en een student, Koen Van Doninck, slaagde in zijn opzet. Op donderdag 19 mei 2016 zal hij in het spoor van VRT-journalist Ward Verrijcken, vanop de rode loper het nieuws verslaan.

Draconische veiligheidsmaatregelen
De andere studenten maken in Cannes beeldreportages in de marge van het festival. Ze onderzoeken onder meer de verhoogde waakzaamheid en veiligheidsvoorschriften. Daarnaast nemen ze Franse en Engelstalige interviews af. Twee studenten gaan ook de uitdaging aan om ’s avonds de filmsterren op de rode loper voor hun lens te krijgen. Gezien de draconische veiligheidsmaatregelen op en rond het festival zal dat geen gemakkelijke opdracht worden.

Woensdag vertrekken de studenten met hun lector Sandra Di Marcantonio, vanuit Zaventem naar Nice. Ze verblijven twee nachten vlakbij de site van het filmfestival. Vrijdagvoormiddag keren ze met journalistieke reportages terug naar België. De avonturen van de studenten in Cannes zullen te volgen zijn op de Facebookpagina ‘Professionele Bachelor Journalistiek’ en via Snapchat PXL@CANNES.

Spannend afwachten
“Ik wist eerst niet of ik nog een perskaart kon bemachtigen. We waren redelijk laat met de aanvraag, dus het was spannend afwachten. Na twee weken kreeg ik een mail dat mijn aanvraag goedgekeurd was. Eerst wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar nu ik de beelden uit Cannes zie, ben ik enorm enthousiast. Het is echt ongelooflijk dat ik mee de rode loper op mag!”, aldus student Van Donick..

Vanop de eerste rij
Student Leander Kuipers kon geen perskaart bemachtigen voor het filmfestival, maar zal toch een goedgevulde agenda hebben. Samen met collega-studente Elien Ruts wordt hij op sleeptouw genomen door een Franse en een Bengaalse journalist voor een reportage achter de schermen. “Ik vond het in eerste instantie spijtig dat ik geen persaccreditatie beet kreeg, maar na de juiste mensen te hebben gemaild en gebeld kunnen we nu toch alles vanop de eerste rij ervaren.”, aldus Leander.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150