LimburgActueel.bePXL introduceert Switchen als het nieuwe leren

Door Redactie - 17 mei 2016 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Elk ondernemer is er ondertussen van overtuigd dat de toekomst digitaal is. Uber, Airbnb en Tesla zijn stuk voor stuk bedrijven die bestaande sectoren op hun kop zetten en op een abrupte manier tijdperken afsluiten. Onder de reële of virtuele motorkap is het telkens opnieuw software die het verschil maakt. Ook de succesvolle start-upscene in Vlaanderen wordt voornamelijk gedreven door vernieuwende software. Om mee te groeien met deze evoluties en om zelf het verschil te maken, zijn softwareontwikkelaars cruciaal. "Daarom zijn we op zoek gegaan naar IT-talent in andere domeinen. Mensen die de switch willen maken en overstappen naar de IT-wereld", zegt Francis Vos, departementshoofd PXL-IT.

PXL introduceert Switchen als het nieuwe lerenOok in het dagelijkse leven switchen we er op los. Van Netflix naar Facebook, van Whatsapp naar Skype, we zijn continu bezig met het switchen tussen werken, ontspannen en leren. Over de effectiviteit van multitasking is al heel wat geschreven, maar het feit is dat het een onlosmakelijk deel is geworden van onze realiteit. Agoria, VDAB en Hogeschool PXL startten vanuit die optiek een nieuwe opleiding voor softwareontwikkelaars: Switch2IT.

Het programma neemt zijn studenten mee in een continue switch tussen een arbeidsmarktgerichte opleiding (VDAB), werk en een bacheloropleiding in de toegepaste informatica. Concreet wordt de opleiding aangeboden in blended learning en werken studenten face-to-face één dag per week samen.

"Samen met Hogeschool PXL en VDAB zetten we in op de integratie van de werk- en leeromgeving, waarbij professionals switchen van domein- naar IT-expertise in een voortdurende wisselwerking tussen werken en leren. De meerwaarde van een IT-professional, die uitmunt in zowel flexibiliteit als technische expertise kan niet worden overschat", legt Head Business Community bij Agoria Bart Steukers uit. Dankzij Switch2IT hebben een twintigtal werkzoekenden in 2016 de mogelijkheid om een onderwijskwalificatie bachelor in de toegepaste informatica te verwerven.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150