LimburgActueel.beHet Krokusfestival kan rekenen op Europese subsidies

Door Dominique Vreven - 02 mei 2016 - 3500 - Cultuur

Het Krokusfestival, het internationale kunstenfestival voor jong publiek dat door cultuur- centrum Hasselt georganiseerd wordt, ontving fantastisch nieuws. Het festival diende samen met partnerorganisaties uit Denemarken, Ierland, Noorwegen en met Imaginate Festival uit Schotland een dossier in en is nu één van de acht Belgische organisaties in een goedgekeurd Europees project.

Het Krokusfestival kan rekenen op Europese subsidiesHet Krokusfestival in Hasselt werkt gestaag verder aan vernieuwing en nationale en internationale samenwerkingsverbanden. Onlangs vernamen ze officieel dat hun project, PUSH genaamd, goedgekeurd werd. Er werden 401 dossiers ingediend en 51 kregen een positieve evaluatie. Een stevige competitie dus, waar maar 12 procent van de dossiers voor subsidiëring in aanmerking komt. Krokusfestival wordt aldus 1 van de 8 Belgische organisaties die in dit Europese project op ondersteuning kunnen rekenen.

Grensverleggende ideeën
PUSH is een artistieke samenwerking die focust op kwaliteitsontwikkeling in podiumkunsten voor jong publiek, met een bijzondere aandacht voor nieuwe artistieke ideeën die als risicovol ervaren worden. Zo zal er gewerkt worden rond identiteit, lichamelijkheid, sexualiteit, gender, migratie, grenzen en veiligheidszones. Binnenkort zal het Krokusfestival een oproep lanceren naar Belgische kunstenaars voor jong publiek om zich kandidaat te stellen. De geselecteerden worden dan samen met Europese artiesten uit 4 andere landen uitgenodigd op residentiële workshops en het resultaat zal te zien zijn in Hasselt en in vier andere Europese festivals.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150