LimburgActueel.beGelko Hasselt en Halle Gooik houden het op 1-1

Door Redactie - 02 mei 2016 - 3500 - Sport

De topper in het Futsal heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen. Daarvoor waren de belangen te groot. De twee toppers in het Futsal bevestigden wel hun favorietenrol. Na de 1-1 sprak LimburgActueel met Sportief Manager Theo Geladi en Jeroen Hakkens van Gelko Hasselt en T2 Bart Schapmans van Halle-Gooik.

Gelko Hasselt en Halle Gooik houden het op 1-1
Foto: Halle-Gooik

Door de onverwachte 6-3 nederlaag van Antwerpen bij Charleroi had de topper tussen Gelko Hasselt en landskampioen en recent nog bekerwinnaar Halle Gooik nog meer aan belang gewonnen. De wedstrijd werd uitzonderlijk op zaterdag 18u00 in een goedgevulde Alverberg gespeeld waarin vooral het Hasselts sfeervak voor veel ambiance zorgde.

Door de hoge inzet begonnen de twee ploegen voorzichtig en voor de eerste grote kans was het wachten tot in de 7de minuut. Toen kon Sababti in twee tijden niet voorbij Benetti. Even later stuitte Yachou aan de overkant op Mageren. In de 13de minuut was Mageren geklopt, maar nu sprong Texeira op de lijn bij op een poging van Haekens. De volgende kans aan de overkant was wel raak. Nadat Sababti Benetti tweemaal op zijn weg vond werd het in de 17de minuut toch 0-1 toen Manfroi een afgeweerd schot van opnieuw Sababti had kunnen hernemen. Adnane zorgde voor het laatste locaal gevaar.

Foutenlast
De tweede helft was amper één minuut oud toen Dahbi met een afgeweken bal kon scoren. Plots kwam de wedstrijd in een stroomversnelling. Na kansen voor Rahou en Dujacquier voor Halle-Gooik waren Yachou en Gonzalo ook dichtbij de 2-1, maar Mageren was paraat. De wedstrijd werd nu ook bitsiger met verschillende gele kaarten voor de bezoekers. Het spel werd opnieuw voorzichtiger ook door de 4-5 foutenlast. Er was nog een grote kans voor Yachou, die via de paal voorlangs ging. Even voordien had Rahou hem dat aan de andere kant voorgedaan. De laatste mogelijkheden waren afstandsschoten van Chaibai op Benetti.

Het bleef bij 1-1 zodat na twee speeldagen Halle Gooik leidt met 31 punten; Hasselt volgt op 1 punt; Charleroi en Antwerpen al op 4 punten. Gelko Hasselt speelt vrijdag in Charleroi en op vrijdag 13 mei thuis tegen datzelfde Charleroi. De week nadien ontvangt het Antwerpen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150