LimburgActueel.bePXL studenten toveren oude brilmonturen om tot 'briljuwelen'

Door Redactie - 20 april 2016 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Achttien studenten Juweelontwerp van Hogeschool PXL maken op 20 en 21 april komaf met het ‘ziekenkasbrilletje’ in de nieuwe Brilba(a)r te Hasselt. De studenten toveren tijdens deze tweedaagse oude brilmonturen om tot ‘briljuwelen’. “Daarmee maken we letterlijk een einde aan het achterhaalde imago van het ‘ziekenkasbrilletje’. In de Brilba(a)r mag de brildrager zich verwachten aan kwaliteit, keuze en een behulpzame service”, vertelt een enthousiaste Tony Coonen, federaal secretaris van De Voorzorg.

PXL studenten toveren oude brilmonturen om tot 'briljuwelen'Sinds vanochtend is het project ‘PXL Breekt Uit’ van start. De hogeschool sluit 48 uur lang haar deuren. Hét moment voor De Voorzorg om haar deuren wagenwijd open te zetten voor studenten Juweelontwerp en Sociaal Werk. “Tijdens deze tweedaagse geven we de studenten een inkijk in het reilen en zeilen van het ziekenfonds, alsook de kans om deel uit te maken van een vernieuwingsoefening die we nu volop aan het uitrollen zijn”, aldus Coonen.

Opbrengst voor goede doel
In september opende De Voorzorg immers 4 nieuwe winkels: Smaakba(a)r, Hoorba(a)r, Zorgba(a)r en Brilba(a)r. Die laatste herbergt tijdens PXL Breekt Uit 18 studenten Juweelontwerp. Ze gaan er aan de slag met oude brilmonturen als basis om iets nieuws te creëren. “De studenten gaan er ‘briljuwelen’ van maken. Wat dat precies is, laten we volledig aan de creativiteit van de studenten over. Bedoeling is om de eindproducten later te verkopen en de opbrengst aan het goede doel te schenken. Iedereen is uitgenodigd om het creatieve proces vanop de eerste rij mee te volgen voor de etalage van de Brilba(a)r”, licht Coonen toe.

Leerstage
Daarnaast draaien 16 studenten Sociaal Werk één namiddag mee met de Sociale Dienst van De Voorzorg. Doel is om hen een inkijk te geven in de soort vragen die de Sociale Dienst dagdagelijks krijgt voorgeschoteld en het inlevingsvermogen dat daarbij nodig is om de mensen klantvriendelijk verder te helpen. Verder komt een lesgeefster van VFG, een vereniging voor mensen met een beperking, langs om de studenten kennis te laten maken met een interactieve gezondheidsles op maat van kinderen met een beperking. Zo komen de studenten in aanraking met het brede werkveld van de Sociale Dienst.

Op Eigen Benen Staan-campagne
PXL Breekt Uit maakt deel uit van de Op Eigen Benen Staan-campagne van De Voorzorg. “Met die campagne motiveren we studenten om hun talenten en passies verder te ontwikkelen en zich te smijten in een toekomst die ze echt willen”, aldus de federaal secretaris. “Hoe doen we dat? Door hen een vliegende start te geven. Dat deden De Voorzorg en de PXL vorige maand letterlijk toen laatstejaarsstudente Laurien Celis een 7-daagse leerstage won in Silicon Valley.” Als vervolg van de Op Eigen Benen Staan-campagne organiseert De Voorzorg van 6 tot 30 juni ‘de Brainba(a)r’ voor alle studenten die graag samen studeren en graag verwend worden. Tijdens de studeerpauze zorgt het ziekenfonds natuurlijk voor gezonde versnaperingen en ontspanningsmogelijkheden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150