LimburgActueel.bePXL-Log-IC ontvangt bronzen medaille in categorie 'HR Project of the Year 2016'

Door Redactie - 26 februari 2016 - 3500 - Actueel

De 'Transport & Logistics awards' worden jaarlijks georganiseerd door het vakblad Warehouse & Logistics. Het 'HR Project of the Year' beloont in een industrieel of commercieel bedrijf een personeelsbeheerproject (HRM) dat bijzondere resultaten heeft opgeleverd. Het eindresultaat wordt bepaald door de beoordeling van een jury van specialisten uit de human resources sector. De bekroonde winnaar van 2016 is Kuehne+Nagel, gevolgd door TL Hub en PXL Log-IC. Lees vandaag alles over de Limburgse laureaat bij LimburgActueel.

PXL-Log-IC ontvangt bronzen medaille in categorie 'HR Project of the Year 2016'"Limburg heeft het potentieel om uit te groeien tot één van de absolute topregio’s voor logistieke activiteiten in Europa. Om klaar te zijn voor logistiek en supply chain in 2020, moeten er echter nog enkele verbeterpunten plaatsvinden", stelt onderzoekshoofd van expetisecel PXL Log-IC Bart Carlens. "We hebben vanuit het werkveld gemerkt dat de logistieke en supply chain sector steeds verandert. Nieuwe (technologische) ontwikkelingen in de markt eisen daarom nieuwe functieprofielen. Om de voortdurende evolutie uit de markt op te volgen, is opleiding dan ook een noodzaak voor elke medewerker uit de logistieke sector."

Oeroude functie hedendaags invullen
Op vraag van de sector, de leden van de Limburgse transportfederatie VVL Febetra / Transport & Logistiek-, Promotie- Studie- en Opleidingscentrum VZW, werd er reeds ingespeeld op een behoefte die algemeen aanwezig is binnen de Limburgse transportondernemingen. De opleiding ‘Transportplanner en Douane’ startte succesvol in januari 2016. PXL Log-IC vond met Zelco een partner die de terminologie toelicht met een groot aantal praktijkopdrachten. Er zijn ook gastsprekers met getuigenissen vanuit de praktijk. Op deze manier kan de cursist op het einde, de oeroude functie van een transportplanner op een hedendaagse manier invullen.

Debat openen voor verbetering
“Als expertisecel hebben we vooral een adviserende functie naar de business, we pikken nieuwe ontwikkelingen op in de markt en vertalen deze naar efficiënte oplossingen. PXL Log-IC wil blijvend mee aan de basis staan van de veranderingsprocessen binnen de logistiek en supply chain", aldus Carlens. "Niet enkel door het aanbieden van de theoretische en operationele kennis, maar ook de manier hoe hier mee omgaan is cruciaal om de aanpassingen van deze profielen te bewerkstelligen. Wij willen dan ook graag het debat openen voor nieuwe en verbeterde functies ‘supply chain & logistiek 2020’, om zo het Vlaamse potentieel blijvend te prikkelen, te stimuleren en te laten groeien.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150