LimburgActueel.bePXL-studenten trekken 'Nationale Maand Tegen Darmkanker' op gang

Door Redactie - 23 februari 2016 - 3500 - Actueel

Maart is de 'Nationale Maand Tegen Darmkanker'. De officiële start wordt gegeven op donderdag 25 februari door meer dan 200 studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL, vertegenwoordigers van vzw Darmkanker, vertegenwoordigers van Voka Limburg én in aanwezigheid van burgemeester Hilde Claes en schepen Joost Venken. Zij vormen het gekende blauwe lint van de vzw Stop Darmkanker. Om 09u00 laten zij 200 ballonnen vliegen om aandacht te vragen voor deze vreselijke ziekte. Alles zal bovendien worden geregistreerd door een drone.

PXL-studenten trekken 'Nationale Maand Tegen Darmkanker' op gangDe actie in Hasselt is de eerste van de dag. Vervolgens stappen 20 studenten in de bus en doorkruisen ze Vlaanderen. Ze stoppen achtereenvolgens in Aarschot, Antwerpen, Sint-Niklaas en Merelbeke. Op elke stopplaats organiseren ze een opvallend actie om aandacht te vragen voor de problematiek.

De actiegroep 'Stop Darmkanker' ontstond in februari 2010 toen maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, samen met drie jonge studenten, besloot om actie te voeren tegen darmkanker. 'Kennis delen kan levens redden' is het motto of de baseline van de actiegroep die in juli 2012 officieel een vzw werd. De missie van de vzw 'Stop Darmkanker' is duidelijk: ze wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer van darmkanker drastisch zal dalen.

Via diverse kanalen, waarbij internet en sociale media een belangrijke rol spelen, organiseert zij acties om informatie en voorlichting te geven over darmkanker. De kennis over deze sluipmoordenaar is bij het brede publiek nog steeds ontoereikend.

 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150