LimburgActueel.bePXL-student sleept prestigieuze startup-nominatie in de wacht

Door Redactie - 15 februari 2016 - 3500 - Actueel

Wouter Vandenneucker studeert Elektronica-ICT aan Hogeschool PXL en combineert deze studie met twee bedrijven. Na een eerste bedrijf Vierpuntnul, gespecialiseerd in webdesign en –ontwikkeling, sloot Wouter zich als co-founder aan bij Cr3do. Dit bedrijf is actief in 3D-consulting, 3D-modeling en 3D-printing. Cr3do won onlangs JCI 18-28, waardoor het team 125 000 euro aan risicokapitaal mocht ophalen. En dat is ook de jury van Startup Day niet ontgaan. Wouter werd met Cr3do genomineerd als ‘Student Startup of the Year’. 

PXL-student sleept prestigieuze startup-nominatie in de wacht“Winnen zou een mooie validatie zijn van het werk dat we er met het hele team hebben ingestoken gedurende de afgelopen maanden,” reageert de student-ondernemer. Momenteel focust Cr3do specifiek op 3D-printen van architectuurmaquettes. “Architectuur is een niche waarvoor we een grote meerwaarde kunnen betekenen,” aldus Wouter. “Geïnteresseerde architecten kunnen op dit moment via een eerste versie van de website aangeven wat voor maquette ze willen. Ondertussen werken we ook aan een tweede versie van het platform. Die zullen we in maart lanceren.” Cr3do is momenteel op zoek naar extra kapitaal ter waarde van 500.000 euro om dit platform te bouwen en te lanceren.

Nieuw statuut
Grote plannen dus voor Cr3do en student-ondernemer Wouter. En hij is niet de enige student met ondernemersplannen. De Limburgse startupscene boomt en studenten maken hier volop deel van uit. Daarom hebben Hogeschool PXL en de Universiteit Hasselt het statuut ‘student-ondernemer’ in het leven geroepen, waardoor de combinatie tussen studeren en ondernemen haalbaar wordt.

“Wouter zal dit jaar als student bij PXL-UHasselt StudentStartUP een StartUP-stage lopen op zijn eigen project, onder begeleiding van een mentor. Zo geven we hem de ruimte om te groeien in zijn eigen bedrijf en begeleiden we hem naar een mooie toekomst,” besluit Jean-Pierre Segers, voorzitter van PXL-UHasselt StudentStartUP.

Stemmen voor Wouter en zijn startup Cr3do kan nog tot 17 februari via DEZE link.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150