LimburgActueel.bePXL-Catering breidt aanbod insectenburgers uit

Door Redactie - 05 februari 2016 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Vanaf volgende week wordt het menu in de studentenrestaurants van Hogeschool PXL aangepast. Met minder vlees- en visgerechten, en dat veertig dagen lang. Als alternatief zet PXL-Catering naast de vegetarische gerechten ook verschillende bereidingen op basis van insecten op het menu. Hoewel er veel te doen is rond insectenburgers, blijft Hogeschool PXL geloven in het product. "Het is meer dan een hype", vindt Rudy Rampelberg, diensthoofd PXL-Catering. Hogeschool PXL doet op die manier mee aan de actie 40 dagen zonder vlees.

PXL-Catering breidt aanbod insectenburgers uitWereldwijd voeden meer dan 2 miljard mensen zich dagelijks met insecten. Niet zomaar een sprinkhaan hier of een wormpje daar. In totaal komen er ongeveer 1.900 soorten op het menu, van libelle tot tarantula. "Ze zijn dus perfect eetbaar. Op termijn kunnen we er niet meer om heen. De productie van vlees vormt een steeds groter wordende aanslag op de beschikbare grondstoffen en het milieu kan de bevolkingsgroei niet meer volgen. Alternatieven zijn dus nodig", stelt Rampelberg.

De studentenrestaurants van Hogeschool PXL zetten sinds vorig jaar insectenburgers van Damhert op het menu en breiden het aanbod nu uit. "Indien we de consumptie van vlees en vis willen terugdringen moeten we nieuwe gewoonten aankweken bij onze studenten en bezoekers", weet het diensthoofd. "Onze koks laten met smaakvolle bereidingen zien dat insecten een volwaardig alternatief zijn voor vlees en vis. PXL-Catering heeft een traditie in het aanbieden van kwaliteitsvolle, gezonde en lekkere maaltijden, en gaat voortdurend op zoek naar vernieuwing."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150