LimburgActueel.beLimburgse bedrijven investeren 12 miljoen euro in energiebesparing

Door Redactie - 15 januari 2016 - 0000 - Economie

i-Cleantech Vlaanderen presenteert vandaag trots het eerste Vlaamse VLEEN-netwerk in aanwezigheid van Minister van Energie Annemie Turtelboom. In dit project werken negen bedrijven uit verschillende sectoren 4 jaar lang aan energiebesparing in hun eigen organisa. Onder coördinaKe van EnergyVille en advisering van Encon gaan de bedrijven gedurende die periode samen op zoek naar energiebesparingsmaatregelen.

Limburgse bedrijven investeren 12 miljoen euro in energiebesparingVLEEN staat voor Vlaamse Lerende Energie-Efficiënte Netwerken waarbij bedrijven 4 jaar lang samen op zoek gaan naar energiebesparingsmogelijkheden in hun eigen organisatie. Het concept is ontstaan in Duitsland waar reeds meer dan 260 bedrijven (waaronder L’Oreal, Michelin, Bayer en Proctor & Gamble) in meer dan 50 verschillende netwerken hun traject succesvol hebben afgerond.

Dankzij 3118 acties bespaarden de bedrijven samen jaarlijks 2 tot 3 procent waardoor meer dan 60 miljoen euro aan besparingen gerealiseerd zijn. i-Cleantech Vlaanderen heeft dit doeltreffende en duurzame initiatief nu naar Vlaanderen gehaald. Om zeker te zijn dat geen besparingspotentieel onopgemerkt blijft en er ook voor te zorgen dat de besparingsprojecten optimaal renderen, heeft i-Cleantech Vlaanderen energie-expert Encon mee aan boord gehaald.

Encon is gespecialiseerd in energiebesparingsprojecten voor bedrijven. Hun technische kennis en jarenlange ervaring is voor de deelnemende bedrijven een garantie dat ze kwalitatieve, besparende en werkingszekere oplossingen aangereikt krijgen. Onderzoekssamenwerking EnergyVille coördineert de werking.

Gevarieerd netwerk
“Het centrale idee achter een energienetwerk is dat bedrijven samen op zoek gaan naar waar er nu nodeloos te veel energie verloren gaat in hun werking en dat ze leren uit elkaars ervaringen", licht algemeen directeur i-Cleantech Bart Vercoutere toe. "We kiezen er bewust voor om bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren in één netwerk samen te brengen. De variëteit zorgt ervoor dat bedrijven gemakkelijker los komen van hun eigen werking en daardoor met een andere, meer heldere blik naar hun energiehuishouding leren kijken.”

De participerende Limburgse bedrijven zijn; Aperam, Belorta, Conwed Plastics, H. Essers, Farm Frites, Moderna Printing, Profalu, Steenfabrieken Nelissen en het Ziekenhuis Oost-Limburg.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Hoe ver staan de werken aan Sportoase Montaignehof?
Noliko Maaseik behaalt zijn 15de titel
Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139