LimburgActueel.beOnline-mentoring geeft boost aan Limburgse student-ondernemers

Door Redactie - 07 januari 2016 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Vandaag vond de integratiebijeenkomst van Talentina in Hogeschool PXL plaats. Talentina is een innovatieve onlinetool voor langeafstandscoaching. Daarmee kunnen bedrijven en ondernemingen het talent van hun medewerkers optimaal inzetten, en op die manier vormgeven aan hun HR-beleid. Lees er meer over bij LimburgActueel.

Online-mentoring geeft boost aan Limburgse student-ondernemersDe studenten van PXL-Social Work hebben de groeiperformantie van de Small Business Projects van hun collega-ondernemers in PXL-Tech met deze tool opgevolgd. Het was een uitgelezen kans voor Yassine Bouagaz en Tijn Welten (studenten PXL-IT) om onder leiding van Adriaan Walpot van Talentina deze nieuwe tool te verfijnen naar de noden van het coachingsproces. Google cloud platform, founder institute, so kwadraat coaching tech starters, C-mine crib Genk zijn de partners van deze innova-tieve online tool.

De online tool zorgt voor een aangename digitale omgeving waar coach en coachee een afspraak maken voor een coachingsgesprek. Beiden houden het coachinggesprek met elkaar tijdens de overeengekomen tijd. Elk gesprek wordt opgenomen en kan makkelijk nadien weer worden bekeken.

Ideale mix
“De studenten het laatste jaar personeelswerk fungeren in het project als HRM-coaches", licht lector Ilse Vanderstukken toe. "Tijdens de integratiebijeenkomst geven zij als HRM-coaches een waardering, gebaseerd op de coachingsgesprekken van Talentina, aan hun collega-ondernemers. Daarnaast stellen de HRM-coaches samen met hun collega-ondernemers een groepskernkwadrant op volgens de techniek van Daniël Ofman. Dit groepskernkwadrant bevat de kernkwaliteit, de valkuil, de uitdaging en de allergie van de groep.”

In een tijd van globaliteit en meer internationale tewerkstelling, is het voor HR-professionals belangrijk om de juiste ondersteuning te vinden voor hun dienst. Verschillende technieken kunnen naast elkaar worden toegepast. Er gaat misschien niets boven een fysieke ontmoeting, maar in combinatie met onlineafspraken ontstaat een ideale mix.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150