LimburgActueel.bePXL start met kortlopende opleiding transportplanner en douane

Door Redactie - 09 december 2015 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Vanaf januari 2016 gaat Hogeschool PXL een kortlopende opleiding transportplanner en douane inrichten. Deze bestaat uit 8 modules gespreid over 20 lesdagen, afgewisseld met e-learning en casestudys. De modulaire opleiding komt er op vraag van de logistieke sector. De vraag naar goede planners is groot, maar heel wat vacatures geraken niet ingevuld omdat veel kandidaten niet over de nodige kennis beschikken waar de sector om vraagt. Kennis over douane moet bijvoorbeeld verder gaan dan enkel de formaliteiten.

PXL start met kortlopende opleiding transportplanner en douaneDaarnaast is de transportsector continu in evolutie. Er is met andere woorden nood aan bijscholing voor personeelsleden. Vandaar de vraag voor een opleiding. Zowel voor nieuwe transportplanners als bestaande medewerkers die binnen het bedrijf van job willen wisselen. De kortlopende opleiding transportplanner en douane combineert theorie met praktische cases. Ze richt zich tot professionals met een brede interesse voor logistiek, van personen die het beroep willen aanleren tot bestaande transportplanners die nood hebben aan bijscholing.

"We moeten blijven investeren in talent. Want investeren in talent is investeren in de toekomst. Mensen met de juiste competenties, met een hoofd, handen en een hart zijn broodnodig", weet PXL directeur Ben Lambrechts. "Dat geldt ook voor de transportsector, die een cruciale rol speelt in de Limburgse economie. De sector vraagt om degelijk opgeleide werkkrachten. Door goed samen te werken met de transportbedrijven kan Hogeschool PXL opleidingen aanbieden die op maat zijn van de logistieke sector."

De opleiding gaat van start op 11 januari 2016 en kan ook modulair gevolgd worden. Het inschrijvingsgeld bedraagt 6250 euro inclusief lesmateriaal. Cursisten die slagen voor de volledige opleiding krijgen een certificaat.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150