LimburgActueel.beNieuwe huisvesting en kennels voor Belgisch Centrum Geleidehonden

Door Redactie - 27 november 2015 - 3800 - Actueel

Het Belgisch Centrum voor Geleidhonden vzw (BCG), dat opgericht werd in 1990, vierde zopas de opening van het nieuw centrum. Het BCG is nu gelegen op de Sint-Truidersteenweg in Tongeren. Minister Vandeurzen en Burgemeester P.Dewael knipten er het lintje door. Het vroegere ‘Beukenhof’ werd gestript en heringericht. Deze renovatie was mogelijk dankzij de vele individuele giften en sponsoring van bedrijven, verenigingen en serviceclubs.

Nieuwe huisvesting en kennels voor Belgisch Centrum GeleidehondenBij het opmaken van de plannen werd rekening gehouden met de beoogde uitbreiding van de infrastructuur voor de honden in opleiding. "Door de betere infrastructuur zullen we in staat zijn om met meer personeel, meer honden te huisvesten en op te leiden. Aldus zullen we de wachtende blinde of slechtziende personen sneller een blindengeleidehond kunnen bezorgen", klinkt het.

Rotary Club Tongeren nam twee jaar geleden de beslissing om BCG duurzaam te gaan ondersteunen. Een samenwerkingsverband van verschillende Rotary clubs onder initiatief van Rotary Club Tongeren bracht de nodige fondsen samen voor de aankoop en installatie van de binnen-en buitenkennels, een verluchtingseenheid en een aantal pompsystemen. De Rotary Clubs Bilzen Alden-Biesen, Lanaken–Maasland, Houthalen Midden-Limburg en het Rotary District 1630 werkten mee aan het project. "Het project werd overgedragen met een duurzaam karakter waarbij Rotary Club Tongeren ook zal instaan voor het onderhoud en de reparaties aan de kennels en pompen in de toekomst.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150