LimburgActueel.beJCI Limburg [18-28] maakt halve finalisten bekend

Door Redactie - 16 september 2015 - 0000 - Actueel

Gisteren maakte JCI Limburg de 25 finalisten bekend van de starterswedstrijd [18-28]. Zij stoten door naar de volgende ronde, uit een deelnemersveld van meer dan 200 deelnemers. JCI Limburg zoekt met de wedstrijd [18-28] opnieuw naar jong Limburgs ondernemerstalent. De beste junior entrepreneur zal geselecteerd worden door zes 'Captains of Limburg' en haalt in het najaar maar liefst 125.000 euro risicokapitaal op in de vorm van een KlimOp- lening bij LRM. Daarnaast worden er vijf extra sectorprijzen uitgereikt.

JCI Limburg [18-28] maakt halve finalisten bekend[18-28] richt zich op jonge startende ondernemers of junior entrepreneurs die in Limburg wonen en hun eigen onderneming willen starten of al actief zijn. Met een leeftijd tussen de 18 en 30 jaar, een stevige portie ondernemerszin en een (eerste) business idee.

Maar liefst 230 kandidaten schreven zich in voor de wedstrijd. Onder het motto ‘iedereen winnaar’ konden de kandidaten deelnemen aan twee drukbezochte inspiratieavonden. Ook hun business skills werden aan de ultieme test onderworpen tijdens het Business Bootcamp waar gewerkt werd rond de elementen van een goed businessplan.

Op 9 en 10 september kwamen de kandidaten pitchen in de PXL Hogeschool aan de hand van hun eerste businessplan. Ze kregen elk tien minuten om hun ondernemingsskills toe te lichten en tien minuten om vragen van de jury te beantwoorden.

De kandidaten en hun projecten werden gequoteerd op haalbaarheidsgraad, afstemming op de markt, innovatief karakter, creativiteit en graad van uitwerking. Gisterenavond maakten de aanwezige captains van de wedstrijd Hilde Essers (H. Essers), Eugène Alen (Belisol) en Louis Kemps (Ucare/Tobasco) samen met Andres Lesire (voorzitter JCI Limburg) en Sofie Smeets (voorzitter [18-28]) de 25 halve finalisten bekend tijdens een [18-28] café in aanwezigheid van alle kandidaten, de [18-28] coaches en partners van JCI Limburg.

Finetuning
Voor de 25 halve finalisten staat mentorship en verdere verbetering van hun pitching skills centraal. Zij krijgen ieder een individuele coach toegewezen die hen zal helpen hun business plan verder te verbeteren. Is daar nog juridische, financiële of commerciële finetuning nodig dan kunnen zij bij hun coach terecht voor raad en advies. Binnen drie weken, op 10 oktober is de volgende deadline voor businessplan #2 en pitch #2, waarbij 10 finalisten zullen geselecteerd worden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150