LimburgActueel.bePXL en Provincie lanceren opleiding tot winkelmanager

Door Redactie - 27 augustus 2015 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

In mei gaf de Vlaamse Regering groen licht voor deze nieuwe scholing in Hasselt. Het samenwerkingsverband PXL-Level 5 kreeg de toestemming om deze opleiding op poten te zetten. PXL-Level 5 bundelt HBO5-opleidingen in Limburg en Vlaams-Brabant. HBO5 staat voor Hoger Beroepsonderwijs Niveau 5, een niveau tussen secundair onderwijs en professionele bachelor. Dit soort opleidingen moet georganiseerd worden vanuit een samenwerkingsverband tussen een hogeschool en een centrum voor volwassenenonderwijs (CVO).

PXL en Provincie lanceren opleiding tot winkelmanagerIn 2014 waren er in Limburg in totaal een 300-tal vacatures voor winkelmanagers en verantwoordelijken in deze sector. Op Vlaams niveau is er een kwalitatief tekort aan geschikte kandidaten voor deze jobs, omdat kandidaten vaak niet over de gevraagde bekwaamheden beschikken.

De opleiding Winkelmanagement wordt georganiseerd in Hasselt, als centrale hoofdstad bereikbaar vanuit de hele provincie. De opleiding heeft exclusieve akkoorden met de steden Lommel, Genk, Sint-Truiden, Tongeren, Beringen, Maaseik, Bilzen en Hasselt. De verwevenheid met de hele provincie Limburg is van cruciaal belang.

Een derde werkplekleren
Hasselt zelf is trouwens bekend als vierde winkelstad van België en breidt nog uit. Voor de opleiding Winkelmanagement rekenen Hogeschool PXL en PCVO Limburg op de medewerking van onder andere JBC, ZEB, Ikea, Kleding Vossen, Lambrechts nv, Carrefour, Group Bruno, Standaard Boekhandel en Maasmechelen Village. Dankzij volgen de cursisten een derde van hun opleiding via werkplekleren in de retailsector.

Inspelen op noden
“HBO5 is bijzonder belangrijk voor de toekomst van onze provincie. We kunnen optimale opleidingskansen bieden, en cursisten onmiddellijk begeleiden naar de juiste studiekeuze", weet gedeputeerde Jean-Paul Peuskens. "Met een HBO5-diploma vergroot je je kansen op tewerkstelling en kan je doorstromen naar een bacheloropleiding. De scholing winkelmanagement biedt een goed evenwicht tussen theorie en praktijk en speelt in op de noden binnen onze provincie.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150