LimburgActueel.beHet eerste nationale blackout-congres is een feit

Door Dominique Vreven - 23 juni 2015 - 3800 - Samenleving

Ons land is zelfs in de zomermaanden niet veilig voor een blackout, zo blijkt uit een recente studie. Toch bestaan er nog veel vragen over een dergelijke stroomonderbreking. Zaakvoerders Luc en Yves Heylands van Europower Generators organiseren vandaag het eerste nationale blackout-congres in de Academiezaal in Sint-Truiden. De broers zien ook internationale kansen voor de Limburgse bedrijven, indien deze hun kennis over stroomonderbrekingen samen kunnen exporteren.

Het eerste nationale blackout-congres is een feitDe blackout is dus actueel, maar weet iedereen wat een langdurige stroomonderbreking inhoudt, en hoe je er best op reageert? “Mensen en bedrijven zitten met veel onbeantwoorde vragen”, ervaart organisator Luc Heylands.“Om hen te informeren, organiseren we vandaag het eerste nationaal blackout-congres. Op één dag tijd delen 25 experts uit verschillende domeinen (universiteiten, studiediensten, nutsvoorzieningen, brandweer, banken en verzekeringen,telecombedrijven en de energiesector) hun inzichten over stroomonderbrekingen.”

Positieve gevolgen
80 nationale en internationale gasten bevestigden hun aanwezigheid. Het kruim van de energiesector buigt zich over enkele pertinente vragen: hoe kunnen we een blackout vermijden? Hoe bereiden we ons erop voor en welke oplossingen bieden ‘Smart Grids’ (slimme netwerken).

Het bedrijf Europower Generators ondervond alvast de positieve gevolgen van de aandacht voor energieschaarste. Door de heisa rond het afschakelplan, verkocht Europower Generators in de tweede helft van 2014 ongeveer 1.100 stroomgeneratoren meer dan normaal.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150