LimburgActueel.beH.Essers verkozen tot beste stagebedrijf 2015

Door Redactie - 01 juni 2015 - 3600 - Actueel

De winnaars van de 12e StageAwards zijn bekend. Bertijn Vandewal werd verkozen tot beste stagiair secundair onderwijs en Roosje Bollen tot beste Q-Stagiair hoger onderwijs. KTA2 Villers in Hasselt mag het certificaat van beste stageschool in ontvangst nemen en H. Essers is het beste stagebedrijf. Deze Awards werden uitgereikt in Kinepolis Hasselt. Ze werden geselecteerd uit 180 nominaties.

H.Essers verkozen tot beste stagebedrijf 2015Voka – Kamer van Koophandel Limburg heeft jarenlange ervaring in het werken aan de brug tussen onderwijs en het Limburgse bedrijfsleven. Met het Q-stageproject richt de organisatie zich zowel tot de stagiairs en scholen, als de stagebedrijven bij het uitwerken en ondersteunen van een kwaliteitsvolle stage. Het project verloopt in samenwerking met Provincie Limburg.

Vlottere overgang
In het SALK-expertenrapport wordt duidelijk gesteld dat, voor het terugdringen van de jeugdwerkloosheid, werk dient te worden gemaakt van een betere aansluiting van de Limburgse arbeidsmarkt op de noden van het Limburgse bedrijfsleven. Het secundair en hoger onderwijs heeft terzake een prioritaire opdracht. “Door jongeren op de werkvloer in te zetten, kunnen de nodige competenties en arbeidsattitude het snelst worden aangeleerd", weet gedeputeerde Marc Vandeput. "Zodoende stijgen de jobkansen van pas afgestudeerden aanzienlijk. Door het creëren van een uitgebreid stage-aanbod in een bedrijfsomgeving levert het Q-stageproject een wezenlijke bijdrage om de overgang van onderwijs naar tewerkstelling vlotter te laten verlopen."

Dalende jeugdwerkloosheid
De diverse projecten inzake de bestrijding van de Limburgse jeugdwerkloosheid hebben duidelijk succes. Eind april is de jeugdwerkloosheid ten opzichte van april 2014 gedaald met bijna 9 procent. De jeugdwerkloosheidsgraad blijft met 15,76 procent echter hoog en ligt 1 procent hoger dan in Vlaanderen. Opvallend is dat meer dan 50 procent van de werkzoekende jongeren een diploma secundair of hoger onderwijs hebben. "Met het project Q-stage krijgen vele Limburgse jongeren alvast de kans om in de zoektocht naar een gepaste job, een sterkere positie in te nemen.”

Titaniumlabel
Dit jaar doorliepen veertien ambitieuze studenten het Q-stagetraject. Evenveel bedrijven ontvingen het Q-Stagelabel en bewezen hiermee een kwaliteitsvolle stage aan te bieden. Drie onder hen werden beloond met een Q-Titaniumlabel. Dat wordt uitgereikt aan bedrijven die een sterk en duurzaam stagebeleid hebben uitgebouwd en dit stevig onder controle hebben.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Hoe ver staan de werken aan Sportoase Montaignehof?
Noliko Maaseik behaalt zijn 15de titel
Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139