LimburgActueel.beLimburgse hogescholen Zuyd en PXL starten met experten-opleiding gezondheidszorg

Door Redactie - 26 mei 2015 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Zuyd Hogeschool uit Heerlen en Hogeschool PXL uit Hasselt starten samen een internationaal onderwijsprogramma met als belangrijkste doel de gezondheidszorg in de wereld te verbeteren. Van beide instituten hebben de faculteiten gezondheidszorg de handen ineen geslagen en hun expertise gebundeld. Dat heeft geresulteerd in een éénjarig onderwijsprogramma met de naam 'Advanced Health Care', dat bedoeld is om bachelors in de gezondheidszorg wereldwijd te versterken in hun beroepsuitoefening.

Limburgse hogescholen Zuyd en PXL starten met experten-opleiding gezondheidszorgThema's als 'interprofessionele samenwerking', 'leiderschap', 'technologie in de zorg', 'innovatie in de zorg' en tal van andere kennisgebieden worden in modules aangeboden. Dit innovatieve, geheel Engelstalige programma richt zich op internationale, excellente studenten die daarmee een honoursdiploma van Zuyd en van PXL kunnen behalen. Dat is een primeur voor beide instituten, maar ook voor de rest van Nederland en Vlaanderen. 

Naast de intensieve samenwerking tussen beide instituten, draagt ook de Universiteit van Maastricht bij aan het programma. Wellicht vormt het Advanced Health Care diploma voor een aantal studenten een brug naar een masteropleiding. In september 2015 zullen de eerste studenten starten. 

Tot nu toe zijn de inschrijvingen overwegend afkomstig uit Brazilië, maar naar verwachting zullen ook een aantal studenten uit Afrika, Azië en uit de Arabische wereld hun weg vinden naar Maastricht - de locatie waar het onderwijs zal worden gegeven. Er zal worden gestart met een groep van minstens 15 studenten. 

Op woensdag 27 mei is de officiële kick-off van het Advanced Health Care programma. Alle bijdragende experts presenteren dan hun bijdrage tijdens een bijeenkomst aan Hogeschool PXL in Hasselt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150