LimburgActueel.bePXL organiseert opleiding over medische gegevens voor ziekenhuizen

Door Redactie - 29 april 2015 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

In de huidige ziekenhuisfinanciering spelen de Medische Gegevens binnen de Minimale ZiekenhuisGegevens (MG-MZG) sinds jaren een belangrijke rol. In de aangekondigde nieuwe ziekenhuisfinanciering gaat dat enkel toenemen. "Het is daarom primordiaal om goed en correct opgeleid registratiepersoneel te hebben, zodat de door de ziekenhuizen opgestuurde gegevens beantwoorden aan alle voorschriften", weet departementshoofd PXL-Business Jean-Pierre Segers.

PXL organiseert opleiding over medische gegevens voor ziekenhuizenIn België worden deze MG-MZG sinds de verplichte invoering ervan in oktober 1991 gecodeerd volgens een internationale standaard, namelijk de ICD (international classification of diseases). Tot nu was dat versie 9, maar vanaf 1 januari 2016 zullen deze gegevens moeten worden gecodeerd in ICD-10-BE. Omdat dat grote wijzigingen inhoudt is de nood aan opleiding erg groot.

Cursus op maat
Tijdens één van de vele overlegmomenten die de PXL-opleiding Medical Management Assistant met het werkveld heeft, kwam de vraag van de Limburgse ziekenhuizen om een cursus op maat uit te werken. Docent dr. Peter Heirman stak samen met enkele collega’s (allen AHIMA ICD-10-CM/PCS gecertificeerde artsen) een boeiend programma in elkaar, met medewerking van de FOD Volksgezondheid en 3M.

Massa aanvragen
“We hadden gerekend op een 60-tal cursisten die we in twee groepen zouden indelen, maar het zijn er heel snel meer dan 80 geworden en we hebben de inschrijvingen moeten stopzetten”, aldus opleidingshoofd Nash Vlachos. De aanvragen blijven evenwel toekomen, ook van buiten de provincie en daarom wordt er in het najaar nog een derde opleidingssessie georganiseerd.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150