LimburgActueel.beHasselt transformeert tot grafisch kunstwalhalla

Door Dominique Vreven - 27 april 2015 - 3500 - Cultuur

De provinciehoofstad krijgt nog tot en met dinsdag 3 mei kleur met het festival Graphic City. Nationale, internationale artiesten en grafische designers nemen je op sleeptouw doorheen de Hasseltse binnenstad. Ontdek het programma bij LimburgActueel.

Hasselt transformeert tot grafisch kunstwalhallaBij de Provinciale Bibliotheek Limburg kan je terecht voor de expo’s ‘Belgium x Finland Poster Design Exhibition’ en ‘TypoLyrics’. Eerstgenoemde toont 30 posters die in 2014 te Helsinki, waar Beyonderground toen plaatsvond, werden tentoongesteld. Ze worden geëxposeerd in originele ‘fietsdisplays’ van het Graphic Design Festival Breda. In ‘TypoLyrics’ kan je met behulp van een MP3-speler 20 interactieve posters met geluid beleven. 

Gigantisch opblaasei
Op 25 april word je om 20u00 bij Zebracinema verwacht voor de documentaire ‘Sign Painters The Movie’. In gallerij Alley kan je de dynamische expositie van de Nederlandse artiest Hedof ontdekken. De buitenmuur van de Gouverneurswoning wordt optimaal benut door Studio Jeremyville uit New York. 

Het Stadsmus nodigt de Finse artiest Kustaa Saksi uit om zijn ‘Inflatable Egg Installation’ een tijdelijk plaatsje in hun museum te geven. De Duitse graffiti- en street artiest Boris Hoppek vult een ruimte in CIAP op met een gigantische, opblaasbare installatie. Er zijn ook tentoonstellingen op en rond het Kolonel Dusartplein, in Z33, Holiday Inn, de Oude Gevangenis, het Literair Museum, het Smaaksalon, Multiple - Huis Pauwels Spaenjers, De Silo, Van Veldeke plein, PIKOH, PXL MAD Faculty en Ecziteria. Meer informatie vind je terug op www.beyonderground.com.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150