LimburgActueel.beNieuw educatief centrum voor muziekprofessionals geopend in Hasselt

Door Redactie - 21 april 2015 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Op zaterdag 25 april organiseert Music Lab een infosessie over gehoorschade bij PXL-Music in het Hasseltse Quartier Canal. Music Lab is een nieuwe test- werk- en lesruimte voor muzikanten, dj’s en producers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen. Doorheen het jaar organiseert het educatief centrum op regelmatige basis softwarecursussen, workshops en infosessies.

Nieuw educatief centrum voor muziekprofessionals geopend in HasseltTom Barman, Laurent Garnier, Stijn Meuris, Pete Townsend… allemaal hebben ze in enige mate last van Tinnitus of oorsuizen én gehoorschade. Op maat gemaakte oordopjes, met aangepaste filters om de juiste demping te geven, zijn al lang niet meer exclusief voorbehouden voor professionele muzikanten. Iedereen die op regelmatige basis in een luide omgeving terechtkomt doet er goed aan zijn oren hier tegen te beschermen. Je hebt tenslotte maar één paar oren.

Tijdens een gratis infosessie in PXL-Music op 25 april krijgen geïnteresseerden uitgebreide informatie over gehoorschade. Beo, geluidsman van oa Arsenal en Arno en zelf tinnituspatiënt met 85 procent gehoorschade, komt tekst en uitleg geven over hoe je je oren uitstekend kan beschermen en helpt enkele vooroordelen over oordopjes uit de wereld.

Creativiteit de vrije loop
Deze sessie betekent de aftrap voor Music Lab. "We zetten muziekprofessionals op weg om software zoals Ableton, Pro Tools, Cubase en Logic Pro te gebruiken om eigen songs te schrijven en hun creativiteit de vrije loop te laten", licht initiatiefnemer Fré Busscher toe. "Geïnteresseerden kunnen er tevens het volledige proces van het schrijven van een track tot het masteren ontdekken."

Katalysator bij groeipad
Music Lab wil een muziekeducatieve organisatie zijn met uitvalsbasis in Hasselt door diverse muzikale kortlopende opleidingen vanuit de praktijk aan te bieden. “De kortlopende opleidingen moeten de muzikanten toelaten om hun muziekcapaciteiten te ontdekken, verder te ontplooien en naar een hoger niveau tillen. Onze klemtoon ligt hierbij op ‘het muzikant zijn’ in al zijn facetten", aldus Busscher. "De rol van Music Lab is dus in de eerste plaats die van katalysator bij het groeipad van muzikanten.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150