LimburgActueel.bePartnerschap tussen VDAB, De Winning, PXL en CDG versterkt groensector

Door Redactie - 19 maart 2015 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

In Limburg bestaat er een breed draagvlak voor het concept van de ‘groene’ provincie. Er is echter een probleem van relatieve onbekendheid van de groensector bij werkzoekenden. Dat strookt niet met het gegeven dat dit een beloftevolle nichesector betreft. Een nieuw partnerschap tussen VDAB, De Winning, de Hogeschool PXL en Centrum Duurzaam Groen streeft naar meer instroom van werkzoekenden in de groensector en het behoud van bestaande jobs in deze tak van de arbeidsmarkt.

Partnerschap tussen VDAB, De Winning, PXL en CDG versterkt groensectorDoor een partnerschap uit te bouwen met vertegenwoordigers uit het onderwijs, de VDAB, de sociale economie, kennisinstellingen, bedrijven en uitgaande van een innovatieve leervorm, kunnen er meer werkzoekenden instromen in de groensector. Tevens kunnen bestaande jobs in deze tak van de arbeidsmarkt behouden worden.

Groen Limburg als troef
Het samenwerkingsverband focust op een aantal strategische doelstellingen. "Allereerst werken we aan een inclusieve economie waarbij sterk en zwak samen komen tot groei. Daarnaast promoten we een sterker economisch weefsel bij de taskforce. We gebruiken groen Limburg als troef", vertelt Luc Crommen, Directeur Financiën en Administratie van Centrum Duurzaam Groen. "Vervolgens creëren we, door samenwerking en uitwisseling, een co-creatie tussen reguliere en sociale economie, plus duurzame groene jobs. Tevens spelen we in op Limburgse krachtpunten door de afstemming van opleiding met speerpunten, met bijzondere aandacht voor diegene met een verre afstand tot de arbeidsmarkt." Ten slotte wordt het people-planet-pofit in de Limburgse economie verankerd.

Een stuurgroep bestaande uit afgevaardigden van de vier partners zal de concrete uitbouw en realisaties aansturen, opvolgen en evalueren. De stuurgroep maakt jaarlijks een werkplan op met uit te voeren acties en maatregelen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150