LimburgActueel.beMargot Declerck wint leerwedstrijd Bokrijk Brandmerkt

Door Dominique Vreven - 18 maart 2015 - 3600 - Cultuur

Met ‘Bokrijk Brandmerkt’ wil het Limburgs domein onder leiding van curator en architect Bart Lens een sterk vernieuwend imagoproject waarmaken. Daarbij wordt ambachtelijke expertise gecombineerd met hedendaags vakmanschap. Vandaag werden de laureaten van de leerwedstrijd bekend gemaakt. De O-binder, een vernuftige verbinding tussen ambacht en technologie van Margot Declerck uit Herne kreeg de eerste prijs.

Margot Declerck wint leerwedstrijd Bokrijk BrandmerktMet Bokrijk Brandmerkt (BKRK) wil het provinciaal domein tot maart 2018 tien vakmanschappen, die hun oorsprong vinden in het vroegere dagelijkse leven, op een innovatieve manier in de kijker zetten in de historische huizen van het Openluchtmuseum. ‘"Bokrijk staat immers al jaren garant voor de expertiseontwikkeling van ambachten, technieken en de toepassingen ervan", stelt deputé en tevens voorzitter Igor Philtjens. “Met BKRK willen we een hedendaagse insteek geven dat tot vernieuwende invalswegen kan leiden.” 

In de museumshop
Het afgelopen jaar werd een wedstrijd uitgeschreven rond leer en de laureaten werden vandaag in de bloemen gezet. Margot Declerck won de eerste prijs met haar lederen O-binder riempje, bedoeld voor het samenstellen van allerhande kabels. De tweede prijs was weggelegd voor Filip Cappoen en Paul Devriendt met hun volledig uit leder vervaardigde frisbee. De derde prijs ging naar de Hasseltse Caroline Gielen met haar speelgoedautootjes. De Bokrijk Brandmerkt producten zullen vanaf mei te koop aangeboden worden in de museumshop en op de website www.bokrijk.be. waarop kortelings ook een webshop wordt gelanceerd.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150