LimburgActueel.beVliegende start en 55 procent bezetting in Corda INCubator

Door Redactie - 11 maart 2015 - 3500 - Economie

Zopas opende op de Corda Campus in Hasselt een incubator voor innovatieve technologiebedrijven. Startende ondernemingen vinden er een inspirerende werkplek, krijgen er coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding. Corda INCubator nv is een initiatief van LRM en stad Hasselt. Ook Start it @kbc, iMinds en PXL-UHasselt StudentStartUP helpen er jonge bedrijven in de best mogelijke omstandigheden ontwikkelen. Bij de opening waren reeds 63 van de 115 seats ingevuld. 

Vliegende start en 55 procent bezetting in Corda INCubator“Hasselt heeft met de UHasselt en de hogescholen PXL en UC Leuven-Limburg een enorm potentieel aan hoogopgeleide mensen", weet burgemeester Hilde Claes. "In plaats van ondernemende, creatieve geesten te zien vertrekken, willen we die in de regio houden. Corda INCubator speelt daar op in door een broedplaats te zijn voor nieuwe ideeën. Die kunnen zich vertalen naar nieuwe bedrijven en dus nieuwe jobs voor Limburg."

Kennisgedreven
“We hebben bovendien nood aan bijkomende ruimte om te ondernemen", vult schepen Tom Vandeput verder aan. "Met de participatie van Stad Hasselt in Corda INCubator investeren we alvast in kwalitatieve ruimte voor startende ondernemers. Door start-ups uit de technologiesector een uitgebreide omkadering en begeleiding aan te bieden binnen het Corda-ecosysteem, zet Corda INCubator onze stad ook op de juiste koers wat betreft de transformatie naar een sterke, toekomstgerichte en kennisgedreven economie.”

500 jobs
Corda INCubator één van de vijf incubatoren waar LRM aan meebouwt. “In de incubatoren zitten vandaag de bedrijven van de toekomst. LRM zal dan ook sterk blijven inzetten op de verdere uitbouw ervan. In 2017 moeten ze samen zorgen voor 500 jobs,” meent directeur LRM Stijn Bijnens. Naast Corda INCubator werkt LRM ook mee aan BioVille, C-Mine Crib, GreenVille en IncubaThor.

Sharing is caring
“Wij geloven dat moderne ondernemers ‘open innovatie’ moeten omarmen om relevant te blijven. Daarnaast staan we volledig achter the sharing economy. We omringen onze bewoners dan ook met een ecosysteem van middelen die ze nodig hebben om te groeien,” alsnog directeur Corda INCubator Patrick Kestens. “Starters krijgen hier toegang tot interessante workshops en opleidingen. Maar het is ook aangenaam werken: je wordt deel van de community en kan gebruik maken van wifi, kopieerapparaat, vergaderruimtes, koffiecorner enzovoort.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150