LimburgActueel.beStap in de wereld van de Limburgse a2o-architecten

Door Dominique Vreven - 09 maart 2015 - 3500 - Cultuur

Het cultuurcentrum in Hasselt pakt uit met een cluster van tentoonstellingen. Het Limburgs architectuurbureau a2o toont zijn ontwerpen en gebouwen, fotografe Annie van Gemert toont haar fotoreeks rond schooluniformen en beeldende kunstenaars Johan Clarysse, Luc Dondeyne en Reniere en Depla nemen de bezoekers mee op een raadselachtige, voyeuristische en kunstzinnige reis.

Stap in de wereld van de Limburgse a2o-architectenOnder de noemer ‘Connectiviteit’ kan je tot 12 april in het cultuurcentrum in Hasselt gaan kennismaken met de creatieve wereld van het Limburgse architectenbureau a2o. Dat vertelt hoe ontwerpen en gebouwen verbindend werken. Het verbindt het ‘nu’ met verleden en toekomst, met het belang van de context en de autonomie en verantwoordelijkheid van architectuur en stedenbouw. Het verbindt engagement, vakmanschap en verbeelding op een eigentijdse wijze. 

Fotografe Annie van Gemert heeft zich sinds 1990 geprofileerd als fotografe met werelden die op het punt staan te verdwijnen of te veranderen. In Hasselt toont ze haar indringende portrettenserie rond schooluniformen. De reeks legt indirect bloot welke veranderingen zich hebben voorgedaan in het Vlaamse onderwijs in de laatste 20 jaar. 

In samenwerking met de galerie De Buck uit Gent, presenteert het cultuurcentrum de schilderijen van Johan Clarysse . Zijn werken willen ‘op een heldere manier raadselachtig zijn’. Thema’s als identiteitsvorming, communicatie en non-communicatie, de complexiteit van onze verlangens en drijfveren vormen een rode draad in zijn werk. 

Genkenaar Luc Dondeyne toont werken op de scheidingslijn tussen doorgedreven observatie en subtiel voyeurisme, het duo Reniere en Depla toont de fotografische resultaten van hun nomadisch traject van leven en werken tussen Frankrijk en België en Sven Verhaeghe zijn hedendaagse landschappen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150