LimburgActueel.beCampus Elfde Linie Hasselt krijgt vorm met eerste studententoren

Door Dominique Vreven - 06 maart 2015 - 3500 - Actueel

Vandaag werd het startschot gegeven voor de bouw van de eerste studententoren in de Campus Elfde Linie in Hasselt. Het gebouw met 74 modern uitgeruste kamers kadert in het masterplan rond de herinrichting van het Kapermolenpark en is de eerste in een reeks van vier. "Met deze infrastructuur in samenwerking met projectontwikkelaar Kolmont, tonen we dat de stad Hasselt klaar is om zich nadrukkelijker te profileren als een moderne universiteits-en studentenstad", stelt burgemeester Hilde Claes.

Campus Elfde Linie Hasselt krijgt vorm met eerste studententorenIn aanwezigheid van burgemeester Hilde Claes, schepen Tom Vandeput en de vertegenwoordigers van de PXL, UHasselt en UC Leuven-Limburg, werd vandaag het project van de eerste studententoren in Hasselt voorgesteld. "Met de komst van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen, de nieuwe afdeling Handelswetenschappen en de groei van de faculteit Rechten zullen er immers op termijn een 2000-tal nieuwe studenten een kot zoeken in onze stad", weet Claes. In september 2016 zal de eerste studententoren worden opgeleverd en in 2018 komt de tweede toren. 

Naar Amerikaans model
De 74 kamers zullen minimum 18 m² netto oppervlakte bevatten met hoge plafonds, een eigen douche en toilet. Het gebouw is bovendien uitgerust met de nieuwste beveiligde snufjes, inclusief veilige fietsenstalling, een conciërgewoning, moderne gemeenschappelijke ontspanningsruimtes en een drietal gemeenschappelijke keukens. 

"De studententorens passen in het kader van het masterplan 'Palmbout' rond het nieuw stedelijk zwembad binnen een ruimere gebiedsontwikkeling", vult schepen Tom Vandeput aan. "Zo krijgen we naar Amerikaans model een studentenstad met alle mogelijke faciliteiten in de ronde".


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150