LimburgActueel.beCentraal magazijn voor Infrax op voormalige Ford-site

Door Redactie - 27 februari 2015 - 3600 - Economie

De logistieke dienstverlener H.Essers installeert op de voormalige site van de Ford-fabriek in Genk een nieuw distributiecentrum voor het netbedrijf Infrax. Vanuit Genk zal H.Essers dagelijks de aannemers van Infrax beleveren. Daarnaast komen er in Vlaanderen twintig afhaalpunten waar de Infrax-technici hun magazijnbestellingen kunnen oppikken. Infrax beschikte reeds over vijf magazijnen in de hoofdvestigingen te Hasselt, Hoboken, Lubbeek en Torhout. Deze worden nu gecentraliseerd en toevertrouwd aan een externe partner. Dat leidt tot een kostenbesparing van 20 procent.

Centraal magazijn voor Infrax op voormalige Ford-siteVia het aanbestedingstraject werd logistiek dienstverlener H.Essers geselecteerd, op basis van hun ervaring en expertise, en omdat zij een optimale totaaloplossing hadden uitgewerkt. De voorbereiding van deze transformatie heeft ruim anderhalf jaar geduurd. Alle communicatiestromen tussen Infrax, de aannemers en het externe magazijn moesten optimaal getest worden. Het was een groot opstartproject, maar alle partijen zijn er helemaal klaar voor.

Eind maart sluit het Infrax-magazijn in Hasselt als eerste. Elke daaropvolgende maand sluit een volgend magazijn, zodat tegen eind juni de totale logistiek en bevoorrading gebeurt vanaf de voormalige Ford-site.

Prima ontsloten
Door de centralisatie kunnen de leveranciers van Infrax hun goederen op één locatie leveren. Vanuit dit centrale magazijn in Genk vertrekken voortaan dagelijks de bestelde materialen naar de aannemers en naar twintig afhaalpunten. Op deze afhaalpunten zal H.Essers leveren op naam van de Infrax-technici, die ter plaatse hun dienstvoertuig kunnen herbevoorraden.

De locatie voor de nieuwe magazijnen werd gekozen door H.Essers. Het betreft een gebouw aan de Mondeolaan in Genk dat reeds eigendom was van H.Essers en voordien verhuurd werd aan één van de toeleveranciers van de autofabriek. De magazijnen zijn begin januari heringericht en er werden verschillende nieuwe loskades aangelegd. Momenteel benut het magazijn van Infrax 10.000 m² in de vrijgekomen fabriekshal en 15.000 m² buitenopslag. De site is prima ontsloten, met snelwegen in de onmiddellijke nabijheid en met aanvoerwegen die voorzien zijn op vrachtwagenverkeer.

Tewerkstelling
Voor de huidige zowat 40 magazijnmedewerkers van Infrax verandert er vanaf nu heel wat. Enkelen blijven actief in de magazijnopvolging, maar de overigen kunnen een nieuwe uitdaging binnen het bedrijf opnemen. H.Essers neemt voor het totaal van deze activiteiten 50 mensen in dienst. Met deze samenwerking wordt het eerste reconversie project op de voormalige Ford site gerealiseerd.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Hoe ver staan de werken aan Sportoase Montaignehof?
Noliko Maaseik behaalt zijn 15de titel
Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139