LimburgActueel.beNieuw bedrijvenpark in Genk creŽert 60 arbeidsplaatsen

Door Redactie - 26 februari 2015 - 3600 - Economie

Vandaag werd op de industriezone Genk-Zuid de eerste steen gelegd van een gloednieuw KMO-park “Zuiderpark”, ontwikkeld door projectontwikkelaar Futurn. Dit project creëert ruimte voor zo’n 25-tal bedrijven en een 60-tal nieuwe arbeidsplaatsen. Het ontwerp van dit KMO-park is van de hand van Mamu Architects. De bouwwerken worden uitgevoerd door Mathieu Gijbels en starten dit voorjaar.

Nieuw bedrijvenpark in Genk creŽert 60 arbeidsplaatsenFuturn & Mathieu Gijbels slaan de handen in elkaar om een onderbenut industrieterrein een tweede leven te geven. Duurzaam ondernemen betekent immers ook efficiënter omgaan met schaarse ruimte. Op de site langs de Nieuwpoortlaan zal Futurn het bedrijvenpark Zuiderpark ontwikkelen. Op 2 ha grond is er ruimte voor 4830 m² nieuwe KMO gebouwen en 7500 m² projectgronden voor ontwikkelingen op maat. Naar verwachting zullen een 25-tal bedrijven zich op deze site kunnen vestigen.

Interessante rendementen
Uit een studie van Unizo Limburg van eind 2014 blijkt dat veel kleinere bedrijven het goed doen en daarom op zoek zijn naar geschikte huisvesting. Kleine KMO’s met minder dan 50 werknemers creëerden in 2014 3.700 extra jobs. Met dit nieuwe KMO-park in Genk wordt aan ambitieuze ondernemers de kans geboden om snel in de best mogelijke omstandigheden hun onderneming verder uit te bouwen. Ook voor investeerders biedt dit project interessante mogelijkheden met zich mee, met interessante rendementen en investeringsbedragen.

Lage instapdrempel
Vele KMO’s staan ervoor open om zich in een bedrijfsverzamelgebouw te vestigen omdat dit type gebouw de meest gevraagde oppervlaktes aanbiedt, namelijk tussen 150 en 500m². Tegelijk zijn dit net de oppervlaktes die in grootschalige (her-)ontwikkelingen niet aan bod komen. Zuiderpark Genk komt aan deze vraag tegemoet en houdt de instapdrempel zo laag mogelijk met haar aanbod van KMO-units en showrooms vanaf 160 m².

Positief signaal
Ook het thema duurzaamheid wordt verdergezet in het hele concept.“Groen en duurzaamheid zijn geen loze woorden in onze parken", aldus Mathi Gijbels. "We helpen onze bedrijven ook echt energie te besparen en duurzaam om te gaan met onze omgeving. Zo wordt er voor optimale E en K peilen gezorgd door aaneenschakeling van gebouwen en performante isolatiewaardes van de gebruikte materialen, zowel in gevels als dak.”

Voor de realisatie van dit project kon Futurn rekenen op de constructieve medewerking van de stad Genk. In dit moeilijke economisch klimaat in Limburg is deze investering een opmerkelijk positief signaal, dat eenmaal voluit ontwikkeld, goed zal zijn voor een 60-tal arbeidsplaatsen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150