LimburgActueel.beOndernemers van de toekomst krijgen coaching in Hasselt

Door Redactie - 17 februari 2015 - 3500 - Economie

In de PXL in Hasselt verzamelden zaterdag meer dan 50 jonge ondernemers met beloftevolle en frisse ideeën voor een eigen bedrijf. Niet voor een Valentijnsdate, wel voor het jaarlijkse Bryo evenement. Bryo, wat staat voor Bright & Young, is het startersproject van Voka. De jonge ondernemers uit Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen werden wegwijs gemaakt en op pad gezet naar succesvol ondernemen. Elke starter kon beroep doen op 4 persoonlijke coaching sessies, met keuze uit 20 ervaren ondernemers met diverse achtergronden. Gewapend met dit advies blijken vaak initieel onoverkomelijke struikelblokken weggewerkt te kunnen worden.

Ondernemers van de toekomst krijgen coaching in HasseltBryo is een netwerk van jonge, gedreven mensen tussen 18 en 36 jaar die hun idee in de praktijk willen omzetten. Deelnemers van Bryo worden 2 jaar lang begeleid bij alle uitdagingen, problemen en beslissingen die op de weg liggen voor, tijdens en kort na de opstart of overname van een eigen zaak. Dat gebeurt via gezamenlijke activiteiten tussen gelijkgestemden, maar ook via individuele coaching. De deelnemers delen hun ervaringen, successen of tegenvallers en fungeren zo als klankbord voor elkaar. Gedurende het traject bouwen ze ook een groot netwerk uit wat in de bedrijfswereld zeer belangrijk is.

“Als Voka – Kamer van Koophandel Limburg willen we blijven inzetten op nieuw ondernemerschap”, stelt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “Onze economie, en zeker de Limburgse economie, heeft nood aan jonge gedreven mensen die hun ideeën, hun begeestering en hun energie willen aanwenden om een eigen zaak op te richten. Enkel zo kunnen we onze toekomstige welvaart staande houden.” 

Bryo is een initiatief van Voka met steun van Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in actie, Prime Funding Partner BNP Paribas Fortis, Stichtende Partner SDWorx en Knowledge Partner Deloitte.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150