LimburgActueel.beGroen licht voor nieuwe buslijn de Campushopper

Door Redactie - 27 augustus 2015 - 3600 - Actueel

Tijdens de afgelopen zitting van de Regionale Mobiliteitscommissie, werd het licht op groen gezet voor de Campushopper. Deze nieuwe busroute zal vanaf 14 september Hasselt, via Campus Diepenbeek, met Genk verbinden. De Lijn heeft deze verbinding uitgewerkt op vraag van de stad Genk, die ook de financiële middelen ter beschikking stelt. De nieuwe lijn is onder meer helemaal op maat van studenten die de nieuwe LiZA Campus te Genk bezoeken.

Groen licht voor nieuwe buslijn de Campushopper“We zijn erg tevreden dat de dienstverlening van het openbaar vervoer naar en van twee belangrijke Genkse sites verstevigd wordt. Niet alleen studenten zullen baat hebben bij deze nieuwe lijn, ook bezoekers van het ZOL en C-mine en zij die er werken zullen deze lijn snel waarderen", aldus schepen Anniek Nagels.

De nieuwe busroute is niet alleen belangrijk voor Genk. De Campushopper verbindt immers de belangrijkste onderwijscampussen in Hasselt, Diepenbeek en Genk en dit in beide richtingen. Scholieren, studenten en werknemers van de verschillende campussen in Genk, Hasselt en Diepenbeek beschikken vanaf 14 september dan ook over nog betere openbaar vervoermogelijkheden.

De Campushopper rijdt enkel op schooldagen tussen 06u00 en 22u30. Overdag rijdt de nieuwe lijn om het halfuur. Vanaf 19u00 is dat om het uur. De lijn heeft haltes in Hasselt (NMBS Station – Ku nstlaan - Dusartplein – Kapermolen – Rijksadministratief Centrum), Diepenbeek (Universiteit) en Genk (ZOL/LiZa – Station – C-Mine).


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139