LimburgActueel.beGroene Boulevard weert alle gemotoriseerd verkeer

Door Redactie - 13 mei 2015 - 3500 - Toerisme

Heb je altijd al eens rond de Hasseltse binnenstad willen wandelen, fietsen of skaten? Dat biedt dit weekend uitkomst! Meer bepaald op zondag 17 mei 2015 organiseert de stad Hasselt haar Autovrije Zondag. Vanaf 11u00 is de Groene Boulevard afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Van 13 tot 18u00 vinden er tal van activiteiten plaats. "Een straat zonder auto's is immers geen dode straat", stelt schepen Habib El Ouakili. Lees bij LimburgActueel wat dat anno 2015 precies inhoudt. Omstreeks 19u00 wordt de Groene Boulevard opnieuw opengesteld.

Groene Boulevard weert alle gemotoriseerd verkeer“Op het Kolonel Dusartplein slaan de Jeugddienst en de Sportdienst de handen in elkaar”, licht El Ouakili verder toe. “Zo vind je er doorlopend kleuter- en kinderanimatie, met ondermeer een grote zandbak, verschillende springkastelen en kan je er tal van circusacts uitproberen." Villa Basta en de Bibtruck stellen er hun werking voor. Meer sportieve kinderen kunnen zich wagen aan het fiets- of gocartparcours. Sportieve volwassenen wagen zich dan weer aan een Zumba-les, dansinitiatie of een spelletje City Golf.

Alternatief vervoer
“Dat jezelf verplaatsen ook op andere manieren kan dan met je eigen wagen of een voertuig met een verbrandingsmotor tonen Cambio, Autopia en De Lijn aan. Zij hebben een stand op het Evenementenplein. De Responsible Young Drivers wijzen bezoekers dan weer op de gevaren van rijden onder invloed en sms’en achter het stuur. Hiervoor brengen ze hun tuimelwagen, crashtest, promillekart, promillebril en distracted driving game mee.

Ballonvaart in prijzenpot
Wie zijn eigen stalen ros rijklaar wilt laten maken voor een zomer vol fietsplezier, kan ter hoogte van de Kattegatstraat terecht bij Fietspunt vzw en de Preventiedienst. Deze voert gratis kleine herstellingen en fietsgraveringen uit. Je kan er je fiets ook laten opblinken in de bikewash. Rris gewassen kan je je fiets voor de autovrije zondag decoreren en je vervolgens inschrijven op de infostand ‘Fietsmodeshow’ op het Evenementenplein . De eigenaar van de mooist ‘gepimpte’ fiets wint een heuse ballonvaart.

De Groendienst en PR8 zijn ook opnieuw van de partij met de verkoop van bloemen en planten. Die wordt rijkelijk aangevuld met verschillende workshops over vleermuizen, regenwormen, maken van graspoppen, en zomeer. Je kan je tevens informeren op de infostanden over kois, imkers, gierzwaluwen en vleermuizentorens.

Voor het muzikale entertainment zorgen de optredens van Vocal Fun, Toeternietoe, Brassband Haspengouw, Beat me up Scotty en Onder De Notenboom.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139